Svetovi narave

  • Svetovi narave
Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
knjiga
Cena
7,45
Ni še ocenjeno Napiši mnenje

Opis

Knjiga Svetovi narave z neposredno slikovitostjo spremlja in razkriva zapletene odnose med živalskimi in rastlinskimi vrstami v njihovem divjem, naravnem življenjskem okolju, od tropskega deževnega gozda, do polarnih pokrajin. S pomočjo revolucionarne računalniške tehnike mešanja fotografij so nastali prelepi, verni posnetki narave, ki jih knjiga predstavlja na 14 zgibljivih panoramah, ki v dolžino merijo skoraj 1 meter. Živali in rastline so prikazani v svojih naravnih življenjskih porstorih tako, kot jih doslej še ni uspelo prikazati nobeni fotografiji.

Poljudnoznastveno besedilo, panorame in diagrami se dopolnjujejo v svoji slikovitosti in nam na razumljiv in doživet način predstavljajo vse tiste dejavnike, ki ohranjajo tako občutljivo ravnotežje v naravnem svetu -  na primer prehranjevalne splete, podnebne spremembe, vzroke in posledice preseljevanja živali.

V obdobju, ko se še predobro zavedamo nujnosti ohranitve narave, ki postaja vse bolj ranljiva zaradi človekovega pritiska, bo knjiga Svetovi narave zanimivo in poučno branje in opomin bralcem vseh starosti.

Zapleteni odnosi med vrstami v  divjem, naravnem okolju od tropskega deževnega gozda do polarnih pokrajin so predstavljeni z vznemirljivo slikovitostjo in vernostjo.


- "Računalniške fotografije" prikazujejo najrazličnejše živalske in rastlinske vrste v njihovem naravnem okolju na štirinajstih panoramah - vernih posnetkih resničnosti.

- Knjigo je sestavila skupina strokovnjakov, ki jo je vodil ekolog in botanik dr. Tony Hare.

- Razgibane živopisne podobe razkrivajo zapletene vzorce medsebojne  odvisnosti v štirinajstih ključnih vrstah habitatov na našem planetu.

- Osnovni mehanizmi ekologije so razloženi na razumljiv, sodoben način za današnjo dobo računalnikov in video naprav.


"Lepo je živeti v sozvočju in harmoniji doma, sozvočje z naravo pa bomo začutili šele takrat. ko bomo ekološko razmišljali in živeli vsak trenutek, vsak dan, vse življenje.

Spoznavanje narave z nenehnim izobraževanjem in izpopolnjevanjem vodi posameznika k osebnemu razvoju vrednot in osebne zavzetosti za potrebe varovanja narave in izboljšanje okolja. Ta knjiga vam bo pomagala graditi celostno znanje. ki odraža čarovno prepletenost naravnih pojavov in s tem gradi tudi čustveno zavzetost do narave. Na ta način bo pomagala spreminjati vzorce, ki so nas pripeljali v obseden gon po osvajanju narave in marsikje popolnoma onesnažili naravne sisteme ZEMlL]E." - prof. Nada Pavšer


Knjiga
Avtor /
Jezik Slovenski
Letnik 1997
Ohranjenost Sprejemljiva
Opis ohranjenosti Slabše ohranjena knjiga - ima poškodbo: zadnja platnica je malo poškodovana (zgornja plast platnice je malo napihnjena - pozna se rob). Robovi platnic so popokani. Čista in brez oznak besedila. Kakšen list je bil prepognjen.
Št. strani 142
Vezava Trda
Založba Mondena
Napiši mnenje

Ne pozabite na te izdelke