Izjava o varstvu osebnih podatkov

Ta dokument določa način, kako Rabljene-Knjige.si uporablja in ščiti katerekoli informacije, ki nam jih posredujete pri uporabi te spletne strani. Rabljene-Knjige.si se zavezuje, da zagotovi zaščito vaših zasebnih podatkov. Če od vas želimo podatke, s katerimi se lahko indentificirate pri uporabi te spletne strani, bodo ti podatki uporabljeni v skladu s to izjavo o varstvu osebnih podatkov. Rabljene-Knjige.si lahko to izjavo občasno spremeni z osvežitvijo te strani. Za zagotovilo, da se strinjate z izjavo, jo občasno preglejte.

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja od 1. julija 2014.

Katere podatke zbiramo

Zbiramo lahko naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • kontaktne informacije vključno z elektronskim naslovom,
  • demografske podatke kot so poštna številka, preference in zanimanja,
  • druge informacije, pomembne za spletne ankete in/ali ponudbe.

Za izčrpen seznam piškotkov, ki jih uporabljamo, glejte razdelek Seznam piškotkov.

Kaj naredimo s podatki, ki jih zberemo

Te podatke potrebujemo zato, da razumemo vaše potrebe, da zagotavljamo boljše storitve in predvsem iz naslednjih razlogov:

  • Za notranje arhive.
  • Te podatke lahko uporabimo za to, da izboljšamo naše produkte in storitve.
  • Občasno lahko na elektronski naslov, ki ste ga navedli, pošljemo promocijsko elektronsko pošto z najnovejšimi novicami, posebnimi ponudbami ali drugimi informacijami, ki bi vas lahko zanimale.
  • Občasno lahko vaše podatke uporabimo tudi zato, da vas kontaktiramo za namene tržnih raziskav. Kontaktiramo vas lahko po elektronski pošti, telefonu ali navadni pošti. Podatke lahko uporabimo za prilagoditev spletne strani glede na vaša zanimanja.

Varnost

Zavezujemo se k zagotavljanju varnosti vaših podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop ali razkritje podatkov, smo poskrbeli za primerne fizične, elektronske in vodstvene postopke za zaščito in varovanje podatkov, ki jih zbiramo na internetu.

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki je shranjena na disk vašega računalnika in za to namestitev potrebuje vaše dovoljenje. Ko se strinjate, je datoteka shranjena. Piškotki omogočajo spletni aplikaciji, da z vami komunicira kot z individualno osebo. Naša spletna aplikacija lahko svoje operacije prilagodi vašim potrebam in nastavitvam s tem, ko zbira in si zapomni informacije o vaših preferencah.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki nam pomagajo bolje razumeti obnašanje uporabnikov in nam povejo, kateri deli naše spletne strani so bili obiskani. Piškotki pospešujejo in merijo učinkovitost naših spletnih storitev. Ti podatki nam pomagajo analizirati spletni promet in izboljšati našo spletno stran tako, da bolj odgovarja potrebam naših obiskovalcev. Te podatke uporabljamo samo v statistične namene in so zatem iz našega sistema odstranjeni.

Piškotki nam nikakor ne dajejo nobenega dostopa do vašega računalnika ali katerihkoli drugih informacij o vas, razen tistih, za katere ste se odločili, da nam jih posredujete. Sami se lahko odločite, ali piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina brskalnikov avtomatsko sprejme piškotke, vendar lahko običajno spremenite nastavitve brskalnika tako, da piškotkov ne bo sprejemal. V tem primeru morda ne boste mogli v polnosti izkoristiti vse prednosti naše spletne strani.

Seznam piškotkov

V spodnji tabeli je seznam piškotkov, ki jih shranjujemo in opis podatkov, ki jih ti piškotki vsebujejo.

Ime piškotkaOpis piškotka
CART Povezava z vašo nakupovalno košarico.
CATEGORY_INFO Shrani podatke o kategoriji, kar omogoča, da se strani hitreje naložijo.
COMPARE Produkti v seznamu za primerjavo.
CURRENCY Vaša izbrana denarna valuta.
CUSTOMER Vaš šifriran identifikator v spletni trgovini.
CUSTOMER_AUTH Oznaka, če ste trenutno prijavljeni v spletno trgovino.
CUSTOMER_INFO Šifrirana oznaka skupine strank, kateri pripadate.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS ID segmenta stranke.
EXTERNAL_NO_CACHE Oznaka, ali je predpomnjenje trenutno onemogočeno.
FRONTEND ID vaše seje na strežniku.
GUEST-VIEW Gostom omogoča urejanje naročil.
LAST_CATEGORY Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.
LAST_PRODUCT Zadnji obiskani produkti, ki ste si jih ogledali.
NEWMESSAGE Oznaka, če je bilo prejeto novo sporočilo.
NO_CACHE Oznaka, ali je dovoljena uporaba predpomnjenja.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Povezava do informacij o vaši nakupovalni košarici in zgodovini ogledov, če ste za to prosili spletno stran.
POLL ID anket, v katerih ste nedavno sodelovali.
POLLN Informacije o anketah, na katerih ste glasovali.
RECENTLYCOMPARED Produkti, ki ste jih nedavno primerjali.
STF Informacije o produktih, ki ste jih posredovali prijateljem.
STORE Pogled spletne trgovine ali jezik, ki ste ga izbrali.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Oznaka ali je uporabnik dovolil uporabo piškotkov.
VIEWED_PRODUCT_IDS Produkti, ki ste si jih pred kratkim ogledovali.
WISHLIST Šifriran seznam produktov, ki ste jih dodali na seznam želja.
WISHLIST_CNT Število produktov na vašem seznamu želja.

 

Povezave do drugih spletnih strani

Na naši spletni strani so lahko objavljene povezave do drugih zanimivih spletnih strani. Po kliku na kakršnokoli od teh povezav odidete z naše spletne strani in mi nimamo nikakršnega nadzora nad to drugo spletno stranjo. Zato ne moremo odgovarjati za zaščito in zasebnost vaših podatkov, ki jih posredujete pri obisku drugih spletnih strani. Ta izjava o varstvu osebnih podatkov za druge spletne strani ne velja. Priporočamo previdnost in ogled izjave o varstvu osebnih podatkov spletne strani, ki si jo ogledujete.

Nadzor nad vašimi osebnimi podatki

Zbiranje ali uporabo svojih osebnih podatkov lahko omejite na naslednje načine:

  • ko izpolnjujete elektronski obrazec na spletni strani, poiščite potrditveno polje, s katerim lahko označite, da nočete, da so vaši podatki uporabljeni za namene oglaševanja
  • če ste se že strinjali, da vaše podatke lahko uporabljamo v namene oglaševanja, si lahko kadarkoli premislite in svojo privolitev v uporabo vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja prekličete. Pišete nam lahko po navadni pošti ali elektronsko na naslov info@rabljene-knjige.si.

Vaših osebnih podatkov brez vašega dovoljenja ne bomo prodajali, distribuirali ali dajali v zakup tretjim osebam, razen če boste v to privolili ali če bo tako zahteval zakon.

Če menite, da imamo o vas napačne ali nepopolne podatke, nam pišite prek elektronske pošte na naš elektronski naslov info@rabljene-knjige.si. Vse napačne podatke bomo nemudoma popravili.