Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Rabljene-knjige.si

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Rabljene-knjige.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04) in s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.


Avtorske pravice

Spletna trgovina Rabljene-Knjige.si je last podjetja LIDEA, spletna prodaja, Lidija Dolinar s.p. Vse pravice so pridržane.


Točnost podatkov

Za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik, je odgovoren izključno uporabnik, ki mora sam skrbeti za točnost vseh podatkov. Ko se uporabnik prijavi v sistem, lahko pregleduje in ureja podatke o sebi, ki jih je shranil.

Poleg naslova prejemnika paketa je pomembno, da je pravilna tudi telefonska številka prejemnika, ker je potrebna za pravilno dostavo naročenih artiklov. V kolikor ugotovimo, da je katerikoli podatek očitno napačen, si pridržujemo pravico do zavrnitve naročila.


Obveščanje o prispelih knjigah

Če stranka želi, jo dodamo na seznam iskalcev določene knjige. Seznam strank skrbno varujemo in ga ne delimo z nikomer.

Stranko na njeno željo obvestimo, ko prejmemo iskano knjigo. Obvestilo poteka preko elektronske pošte ali drugih elektronskih medijev (Facebook). Če v roku enega tedna od obvestila stranki od nje ne dobimo povratne informacije, si pridržujemo pravico, da knjigo ponudimo naslednji stranki v čakalni vrsti oziroma jo objavimo v spletni knjigarni Rabljene-knjige.si, kjer jo lahko kupi kdo drug.

Stranka lahko zahteva, da jo odstranimo s seznama iskalcev knjig. To lahko zahteva pisno prek navadne ali elektronske pošte, prek telefonskega klica ali prek sporočila v socialnih omrežjih (Facebook).


Naročanje

Naročanje knjig je mogoče preko interneta na spletni strani http://www.rabljene-knjige.si, 24 ur na dan in vse dni v letu. Da je naročilo možno opraviti, je priporočljivo, da se stranka v spletno stran Rabljene-Knjige.si registrira. Registracija je priporočljiva zato, da ob morebitnem naslednjem nakupu ni potrebno ponovno vpisovati podatkov, ki so potrebni za naročilo knjig. V primeru registracije ima uporabnik tudi več možnosti kot je npr. določanje več naslovov za dostavo knjig.

Ko je naročilo s strani kupca oddano, ga upravitelj spletne trgovine izvede. Naročilo mora vsebovati pravilne podatke (naziv, naslov prejemnika).


Zavrnitev naročila

Upravitelj spletne trgovine ima pravico do zavrnitve oddanega naročila po lastni presoji. Ravno tako ima pravico do zavrnitve naročila v primeru, da je naročnik pri naročilu navedel očitno napačne ali neresnične podatke (kot je npr. neobstoječa telefonska številka), zaradi katere je dostava paketa lahko motena ali nemogoča.


Preklic registracije

Uporabnik ima kadarkoli možnost, da na podlagi pisnega obvestila prek navadne ali elektronske pošte od upravljavca spletne strani zahteva, da se ga izbriše iz baze registriranih uporabnikov.


Plačilo

Pri oddaji naročila ima kupec naslednje možnosti plačila:

1. Plačilo po povzetju: Strošek dostave je 4,50 EUR. Cena dostave je na računu, ki se stranki izda ob naročilu. Končen znesek naročila že vsebuje tudi poštnino.

V primeru plačila po povzetju morata biti plačnik in naslovnik ista oseba oz. subjekt.

2. Plačilo po predračunu: Strošek dostave je 4,50 EUR. Cena dostave je na računu, ki se stranki izda ob naročilu. Končen znesek naročila že vsebuje tudi poštnino.

Plačilo po predračunu je potrebno opraviti v dveh delovnih dneh od potrditve naročila. Potrditveno elektronsko sporočilo, ki ga stranka prejme ob potrditvi naročila, velja kot predračun.

Elektronsko sporočilo s podatki za plačilo predračuna je poslano takoj, ko je naročilo oddano. Če elektronskega sporočila niste prejeli, preverite v mapi z neželenimi sporočili (Spam) oz. nas kontaktirajte na elektronski naslov info@rabljene-knjige.si.

Če v roku dveh delovnih dni od prejema naročila predračun ni plačan, upravitelj spletne trgovine naročilo prekliče.

Pri plačilu po predračunu je potrebno navesti naslednje podatke prejemnika:
LIDEA, Lidija Dolinar s.p
Cesta na Kurešček 60
1292 Ig
TRR:
SI56 0203 1367 0368 551

Strošek poštnine je v obeh primerih 4,50 EUR, če gre za nakupe v vrednosti, manjši od 50 EUR.


Poštnina in dostava

Naročila bodo odpremljena:
- v primeru plačila po povzetju: naročilo bo odpremljeno v roku dveh delovnih dni od prejema naročila,
- v primeru plačila po predračunu: naročilo bo odpremljeno v roku dveh delovnih dni od prejema nakazila.
V primeru, ko to ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. 

Osebni prevzem knjig NI MOŽEN. Knjig ne dostavljamo mi. Naročene knjige dostavljata DPD in Pošta Slovenije. Knjige pošiljamo kot paket ali po priporočeni pošti.

Dostavna služba vas pred dostavo obvesti o predvidenem času dostave, zato je pomembno, da pri naročilu vpišete vašo pravilno telefonsko številko.

Cena poštnine je 4,50 EUR. Pri nakupu knjig v vrednosti nad 50 EUR stroškov pošiljanja ni.

Dostavni pogoji veljajo za dostavo v Sloveniji. Dostava v tujino je možna samo po dogovoru. V primeru dostave v tujino zaračunamo dejanske poštne stroške po veljavnem ceniku Pošte Slovenije oz. DPD - za stranko pri tem poiščemo najugodnejšo varianto.

Neprevzet paket

V primeru, da stranka iz kakršnegakoli razloga ne prevzame ali ne prejme paketa, ki ga je naročila po povzetju, si pridržujemo pravico, da naslednja naročila stranke zavrnemo ali pred pošiljanjem paketa zahtevamo plačilo po predračunu.

V primeru, da je bil neprevzet paket že plačan po predračunu, stranko o vračilu paketa obvestimo prek elektronske pošte ali prek telefonskega klica.

Stranka v tem primeru lahko zahteva vračilo kupnine za izdelke brez stroška poštnine, kajti paket je bil poslan in je bilo potrebno kriti tudi poštnino.

Če stranka zahteva ponovno pošiljanje paketa, mora pred tem zaradi ponovnega pošiljanja ponovno poravnati strošek poštnine.

Cene

Cene so v evrih (EUR) in v skladu s 1. točko 94. člena ZDDV-1 ne vsebujejo davka. Kupec davka ne plača.

Cene na spletni strani Rabljene-Knjige.si veljajo v trenutku potrditve naročila. Cena dostave je v primeru nakupa v vrednosti do 50 EUR dodatno zaračunana na računu. Kupec vedno plača končno ceno, ki je navedena na računu in v nikakršnem primeru ne plača nobenih dodatnih stroškov.

Upravitelj spletne trgovine lahko spreminja cene knjig in si pridržuje pravico do spremembe cen in popravkov lastnosti knjig, dokler posamezna knjiga ni naročena.


Izdelki

Izdelki, ki se prodajajo v spletni trgovini, so:

  • rabljene knjige
  • nove knjige, kupljene neposredno od založbe ali distributerja
  • novi izdelki, kupljeni neposredno od uvoznika ali distributerja, ki so namenjeni nadaljnji prodaji končnim uporabnikom. Med te izdelke spadajo sestavljanke.


Ohranjenost

Vsaka knjiga ima navedeno ohranjenost, ki je ena izmed naslednjih:

  • nova
  • kot nova
  • zelo dobra
  • dobra
  • sprejemljiva

Kaj posamezna ohranjenost pomeni, je podrobneje razloženo na tej povezavi.

Opis ohranjenosti je podrobnejši opis stanja posamezne knjige. Je subjektiven. Prodajalec si pridržuje pravico do napak pri opisu ohranjenosti. Ker je nemogoče do potankosti pregledati vsako knjigo, je možno, da je prodajalec pri pregledovanju ohranjenosti kakšno stvar spregledal in zato ni navedena.

Če je izdelek nov in namenjen za nadaljnjo prodajo, je ob imenu izdelka ikona Novo. Podrobno o teh izdelkih je opisano na povezavi Novi izdelki.


Zaloga izdelkov

Ker se Rabljene-Knjige.si ukvarja s prodajo rabljenih izdelkov - knjig, je pri vsakem izdelku v spletni trgovini navedena tudi količina, ki je najpogosteje 1, saj je vsaka rabljena knjiga unikatna in ima svoj opis stanja ohranjenosti. Zato se lahko zgodi, da imate knjigo v nakupovalni košarici in jo pred oddajo vašega naročila kupi nekdo drug, ki je oddal naročilo prej. Če se to zgodi, se vam mora to odražati na vašem naročilu. V primeru težav nas prosimo nemudoma kontaktirajte po elektronski pošti na naslov info@rabljene-knjige.si.

Če knjiga ni na zalogi (nekdo jo je že kupil), ta knjiga ne bo med rezultati iskanj na Rabljene-Knjige.si. V primeru, da uporabnik iz tretjih strani preko povezave pride na spletno stran s to knjigo, nakup knjige ne bo možen oz. bo ob knjigi napis "Ni na zalogi".


Podarjene knjige

V kategoriji Podarjamo si je naveden seznam knjig, ki jih podarjamo. 

Knjige na seznamu so sprejemljivo ohranjene. Lahko so poškodovane ali je v njih madež, so odpisano knjižnično gradivo, vendar je vsebina knjig celotna (brez manjkajočih listov, lahko pa manjka ovitek ali priloga). Pri teh knjigah opis ohranjenosti ni naveden.

Podarjeno knjigo lahko stranka dobi tako, da pred potrditvijo naročila v opombo vpiše podatke o knjigi, ki jo želi kot darilo (šifra, naslov in avtor knjige). Izbrano podarjeno knjigo priložimo naročilu. Za podarjene knjige reklamacije niso možne.

Seznam knjig, ki jih podarjamo, posodabljamo sproti. Pridržujemo si pravico do napak.


Vračila in menjave

Spletna trgovina Rabljene-Knjige.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. V 15 dneh od prevzema blaga lahko potrošnik sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to potrebno navesti razlog.

Prosimo, da nas v primeru vračila blaga o tem predhodno obvestite na naš elektronski naslov: info@rabljene-knjige.si.

Potrošnik mora vrniti nepoškodovano blago, v originalni embalaži, s priloženim originalnim računom, kopijo osebnega dokumenta in bančne kartice s številko TRR, nazaj na naš naslov:
LIDEA, Lidija Dolinar s.p
Cesta na Kurešček 60
1292 Ig

Stroške poštnine vračila blaga krije potrošnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejmemo.

Po prejemu vrnjenih knjig jih pregledamo in v primeru, da so iste količine in kvalitete kot so mu bile poslane, potrošniku skladno z zakonom v 15 dneh od prejema pošiljke vrnemo denar. Vrnemo strošek kupne vrednosti izdelkov, stroškov poštnine ne vračamo.


Reklamacije

V primeru prejema napačnega izdelka ali izdelka, ki je očitno poškodovan bolj kot je bilo navedeno ob opisu rabljenega izdelka, nas o tem obvestite preko elektronskega naslova info@rabljene-knjige.si. V primeru prejema napačnega izdelka vam bomo izdelek zamenjali ali vrnili denar.


Spremembe splošnih pogojev

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremenimo ali dopolnimo določbe splošnih pogojev za uporabnike spletne strani Rabljene-Knjige.si.


Končna določila

Uporabnik ob registraciji in nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Rabljene-Knjige.si in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.