Zbogom, soodvisnost - Melody Beattie

Ohranjenost: Dobra

Dobro ohranjena knjiga, čista in brez oznak besedila. Na zgornjem robu knjige je ena pikica, na robovih knjige in na platnicah je kakšna manjša praskica.

Zelo nam je žal, da trenutno tega artikla ni na zalogi - nove artikle, ki bi vam lahko ustrezali, pa dodajamo vsakodnevno.
Lahko se naročite na naš Twitter feed ali nas všečkate na Facebooku in tako najhitreje dobite novice o novih artiklih.

Zbogom, soodvisnost

Slike

  • Zbogom, soodvisnost
  • Zbogom, soodvisnost - zadnja platnica

Opis s platnice

To ni knjiga, ki bi vas naučila pomagati svojemu alkoholiku (hazarderju, deloholiku, zasvojencu s hrano, spolnostjo, upornemu najstniku,
kriminalcu, domačemu nevrotiku.)... To je knjiga o vaši največji in hkrati morda najbolj zapostavljeni odgovornosti - odgovornosti do samih sebe; o tem, kaj lahko naredite zase.
- Melody Beattie

Avtoričina knjiga je odličen pripomoček za prvo stopnjo ozavedanja o nedostojanstvenem življenju soodvisnika. Soodvisnost je oblika nevroze, ko soodvisnik stopa v partnerski odnos predvsem v mazohistični (trpeči) vlogi, stisko trpljenja pa redno razbremenjuje v občasnih sadističnih izbruhih. Tako životari med mazohistično pohlevnostjo (vdanostjo v usodo po zgledu cankarjanske matere) in triumfom sadističnih izbruhov, običajno v obliki prostaškega zmerjanja, ki ga denimo redno prakticirajo žene alkoholikov. Klasičen primer soodvisnosti in sadomazohističnega životarjenja je alkoholikova žena. Takšnih žena je na Slovenskem okrog 200.000, kar dovolj zgovorno kaže na široko razširjenost te nevrotične motnje.
Knjiga je namenjena vsem njim in bi jim jo morali ponuditi na razne načine - tudi preko župnišč. Vsaka, ki jo bo pozorno prebrala, bo
spoznala, da živi človeka nevredno življenje, da ni dostojanstvena oseba in da mora takoj nekaj narediti zase. Pomagala ji bo, da se ji zagnusi soodvisniško življenje. To je poglavitna odlika tega dela.
- Dr. sc. med. Janez Rugelj

Podrobni podatki

Podnaslov /
Avtor Melody Beattie
Letnik 1999
Založba Orbis
Vezava Mehka
Št. strani 242
Velikost 20 cm
Jezik Slovenski
Ohranjenost Dobra
Opis ohranjenosti Dobro ohranjena knjiga, čista in brez oznak besedila. Na zgornjem robu knjige je ena pikica, na robovih knjige in na platnicah je kakšna manjša praskica.