S prehrano do zdravja
Opis
Knjiga S prehrano do zdravja obravnava vpliv prehrane na dogajanje v telesu, vlogo in pomen osnovnih sestavin hrane (beljakovin, ogljikovih hidratov, masti, vitaminov, mineralov, oligoelementov), tekočin, pravilno sestavljenega jedilnika in načela varovalne diete. Prof. Pokorn v svoji knjigi razčljenjuje vplive prehrane na psihofizične sposobnosti ter medsebojne vplive vremena, klime in prehrane. Knjiga vsebuje temeljna načela prehrane otrok, adolescentov, nosečnic, otročnic, delavcev, športnikov, rekreatívcev in ostarelih ter temeljna načela pravilne prehrane bolnikov (kirurških in internističnih) in rekonvalescentov.
Ni pomembno, kako dobrega hišnega zdravnika imate: skrb in odgovornost za vaše zdravje sta v vaših rokah. Samo vi veste, kako se počutite, samo vi lahko nadzorujete vaše ravnanje, veste, kaj jeste in kako ter kako se na to odziva vaš organizem.
Profesor Dražigost Pokorn, zdravnik specialist higienik, je redni profesor Medicinske fakultete V Ljubljani, mag. in dr. sci. na področju higiene prehrane in predstojnik Inštituta za higieno pri Medicinski fakulteti V Ljubljani. O prehrani predava tudi na Biotehniški in Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Deluje na številnih področjih prehrane, zadnja leta pa se ukvarja predvsem s prehrano Slovencev in z mestom vina v zdravi prehrani (knjigi: Vino in življenje, 1988 in Vino in zdravje, 1995). Napisal je več kot 500 poljudnih, strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig in samostojnih publikacij.
Podatki | |
---|---|
Avtor | Dražigost Pokorn |
Jezik | Slovenski |
Letnik | 1996 |
Podnaslov | Hrana - čudežno zdravilo II: recepti in diete |
Št. strani | 527 |
Velikost | 26 cm |
Vezava | Trda |
Založba | EWO |