Božji klicar iz Padove

Razpoložljivost:
Šifra:
knjiga
Cena
Izdelka ni več na zalogi :(
Ni še ocenjeno Napiši mnenje

Opis

BESEDA O PISATELJU

Nemški pisatelj Wilhelm Hünermann je znan zlasti med bralci, ki so verni. Skoraj vse njegove knjige so namreč življenjepisni romani in povesti o svetnikih in izrednih krščanskih osebnostih. Domač je tudi nam, saj imamo v slovenskem prevodu vrsto njegovih del. Samo v zbirki Žepna knjižnica Ognjišča so doslej izšle štiri Hünermannove knjige: »Plamteči ogenj« (roman o papežu sv. Piju X.), »Berač iz Granade« (sv. Janez od Boga), »Svetnik in njegov demon« (sv. arški župnik Janez Vianney) ter »Oče Damijan« (flamski misijonar Damijan Deveuster, apostol gobavcev). Poleg teh so v slovenščini izšla še druga njegova dela: »Pekovski vajenec iz Znojma« (življenjepisni roman o sv. Klemenu Dvoržaku, apostolu Dunaja, učitelju našega škofa Barage - prevod je izhajal kot podlistek v verskem listu Oznanilo leta 1948), »Lilija nad močvirjem« (sv. Marija Goretti), »Junak ljubezni« (sv. Vincencij Pavelski - podlistek v Družini leta 1962), »Princ Gonzaga« (roman o sv. Alojziju - jezuiti, Ljubljana 1982).

Hünermannova dela po Iiterarnoumetniških merilih niso kakšne vrhunske mojstrovine, pač pa so zelo privlačno in nevsiljivo vzgojno branje. Pisatelja odlikuje živahen slog in napeta pripoved. S svojim zdravim optimizmom in navdušenjem za vse dobro in lepo vodi bralca k svetlim vzorom: zoreti za dobrega človeka in kristjana. Hünermann je »učitelj upanja«, kar bi moral biti vsak vzgojitelj, posebno v teh naših časih.

Omenjene odlike najdemo tudi v tem romanu o priljubljenem sv. Antonu Padovanskem. Njegovo življenjsko zgodbo Hünermann pripoveduje po zgodovinskih virih in legendah in iz tega gradiva stke prav prikupno vezenino, ki nas bo nekaj ur razveseljevala in bo prebudila v nas zaupanje v lepoto duhovnega sveta.

Knjiga
Avtor Wilhelm Hünermann
Jezik Slovenski
Letnik 1987
Ohranjenost Dobra
Opis ohranjenosti Dobro ohranjena knjiga, čista in brez oznak besedila. Rahlo zvita. Na naslovni strani je štampiljka.
Podnaslov Življenjepisni roman o sv. Antonu Padovanskem
Št. strani 175
Velikost 17 cm
Vezava Mehka
Založba Ognjišče
Napiši mnenje