Astralni niz

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
knjiga
Cena
3,00
Ni še ocenjeno Napiši mnenje

Opis

Za pisatelja in pesnika Ferija Lainščka, ki se je rodil leta 1959 V Dolencih v Prekmurju, študiral novinarstvo, zdaj pa živi v Murski Soboti, lahko brez zadržka zapišemo, da sodi med najbolj plodne in kakovostne besedne ustvarjalce, kar ne nazadnje potrjujeta Kajuhova nagrada za roman Raza (1987) in nagrada Kresnik za roman Namesto koga roža cveti (1992), po katerem nastaja celovečerni film.

Feri Lainšček je izdal še naslednje romane: Peronarji, Razpočnica, Ajša Najša, Grinta, Ki jo je megla prinesla in seveda pričujoči Astralni niz ter knjigo kratke proze Za svetlimi obzorji. O njegovem pesniškem svetu govorijo štiri zbirke: Kot slutnja radovedno, Dnevovina, Visoka pesem in Hiša Sv. Nikolaja. Odmevne so tudi njegove drame Samorastneži, Inpresarij in Ciren čaj, pa tudi radijske igre: Vrata, Bav-bav, De Revolutionbus, Kosova bitka, Regratova lučka, Grinta, Smrt sopotnica in Stanovalec ter knjige za otroke: Cicibanija, Cufek modrijan, Cufek v živalskem vrtu, Čiren čaj in juha pokos kvak kvak, Tilen in Tilčka ter Škrat sanjavec.


Knjiga
Avtor Feri Lainšček
Jezik Slovenski
Letnik 1993
Ohranjenost Dobra
Opis ohranjenosti Dobro ohranjena knjiga brez oznak besedila. Rahlo porumenela. Platnice so obrabljene. Robovi knjige so porumeneli.
Št. strani 155
Velikost 20 cm
Vezava Mehka
Založba Sklad "Vladimir Slejko"
Napiši mnenje

Ne pozabite na te izdelke